Orange laxsoppa med apelsin

Vi kan allt från hav till bord!

Orange laxsoppa med apelsin

Orange laxsoppa med apelsin

Fantastiskt god laxsoppa – utan grädde. Men med mycket smak av stjärnanis och apelsin. Kalorisnål. Använd någon typ av laxfisk – röding, regnbåge eller lax. Udda bita går utmärkt till soppa. Stjärtbiten på laxen är extra fast till soppa och gryta.
Förberedelser 45 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Måltid Soppa
Kök Svenskt
Portioner 4

Equipment

  • 1 kastrull

Ingredienser
  

  • 400 g benfri filé av lax, regnbåge eller röding
  • 1 st gul lök
  • 1 st orange paprika
  • 1 st liten fänkål
  • 1-2 st morötter
  • 1 msk smör eller olja
  • 1 tsk curry
  • 5 dl vatten
  • 2 st buljongtärningar Det blir oftast godast med kycklingbuljong (fond) men fiskbuljong går också bra.
  • 1 st stjärnanis
  • 1-2 st apelsiner

Instruktioner
 

GÖR SÅ HÄR

  • Skär fisken i lagom stora munsbitar till soppan. Salta lätt.
  • Skiva lök, paprika, fänkål och morötter grovt. fräs i olja/smör tillsammans med curry utan att det tar färg.
  • Späd med vatten och buljongtärningar.
  • Lägg i stjärnanis.
  • Riv det yttersta av apelsinskalet, pressa apelsinen och häll ned detta i soppan.
  • Låt koka i ca 5 minuter.
  • Lägg i laxen och rör försiktigt ned den i den varma soppan.
  • Smaka av med salt och peppar och ev mer buljong/fond.
Keyword lax, soppa

Tags: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating