En påse skaldjur, tack

Vi kan allt från hav till bord!

En påse skaldjur, tack

En påse skaldjur, tack

Rå skaldjur som tillagas i en vanligt stekpåse och serveras per portion direkt på tallrik. Prassel med påsen och gott bröd till gör succé.
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Måltid Förrätt, Huvudrätt
Kök Svenskt
Portioner 4 personer

Equipment

  • 4 stekpåse Den minsta storleken brukar räcka
  • 1 ugn

Ingredienser
  

  • 8 havskräfta Det går att använda kokta också men då blir kräftorna tillagade en gång till.
  • 1 nät färsk blåmussla

I varje stekpåse lägger du:

  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • ½ dl vittvin
  • 1 msk persilja, hackad
  • 1 kvist rosmarin och/eller timjan, grovhackad
  • ½ klyfta vitlök
  • salt

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200°
  • Ställ 4 stekpåsar öppna på en ugnsfast plåt.
  • Fördela ingredienserna i påsarna.
  • Skölj musslorna och släng dem som är mycket trasiga. De som bara är lite trasiga är förmodligen levande och kan åka med i påsen. Släng de som inte stänger sig när du knackar på dem.
  • Fördela musslorna och havskräftorna i de 4 påsarna.
  • Vik upp kanterna på påsarna och förslut (det ligger med en liten plaststrips att försluta med). Klipp ett LITET hål i övre delen av påsen så att det kan slippa ut ånga.
  • Ställ i ugnen i 10-15 minuter. har du fler än 4 påsar måste tiden ökas. Innehållet är färdigt när musslorna öppnat sig.
  • Klipp av övre delen av påsen vid servering.
Keyword Havskräfta

Tags: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating