Bookmaker på piggvar

Vi kan allt från hav till bord!

Bookmaker på piggvar

Bookmaker på piggvar

Bookmaker gör man vanligtvis på biff eller kyckling. Här gör vi den på en platt fiskfilé. använd en fast fisk som piggvar, sjötunga, hälleflundra. Det går också använda skivor av havkatt, lubb, lake. Helt enkelt fisk som håller ihop bra och ger lite tuggmotstånd.
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Måltid Huvudrätt, Smårätter
Kök Amerikanskt
Portioner 4

Equipment

  • 1 Stekpanna

Ingredienser
  

  • 4-8 skivor formbröd Originalet är 1 skiva i botten och en på topp. Detta är väldigt mycket bröd och det räcker ofta med en skiva i botten.
  • 2 dl blandad sallad
  • 200 g skalad, kokt potatis
  • 1 st liten rödlök i tunna skivor
  • 4 skivor bacon, stekt, gärna knaprigt
  • 1 dl inlagda rödbetor, hackade
  • 1 dl riven pepparrot

Nobisdressing

  • 1 st rått ägg
  • 1 st vitlöksklyfta
  • msk senap efter smak Dijonsenap blir gärna lite besk, jag tar ofta vad som finns i kylen. En nypa socker kan släta ut ev beskhet.
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 st schalottenlök
  • 1 dl matolja
  • 3 msk hackad gräslök (går bra med fryst)
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner
 

Nobisdressing

  • Lägg ägget, senapen, pressad vitlök och vinäger i en mixer. Mixa och slå långsamt på matoljan i en fin stråle tills du är nöjs med konsistensen. Tillsätt salt och peppar, schalottenlök och gräslök. Häll i en bunke och marinera potatisen i denna dressing.

Fisken

  • Salta och peppra fisken. Stek den hastigt på medelvärme i smör så att den får färg på båda sidor.

Toasten

  • Skär av kanterna på brödet och stek brödet i smör på medelvärme. Lägg varje skiva på en tallrik för servering.
  • Lägg på marinerad potatis, lägg på fiskskivor.
  • Toppa med sallad, rödlök, hackade rödbetor och avsluta med bacon och pepparrot på toppen.
Keyword Stekt fisk

Tags: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating