Basilika- och jordgubbsfylld gös

Vi kan allt från hav till bord!

Basilika- och jordgubbsfylld gös

Basilika- och jordgubbsfylld gös

Grillade fiskfiléer med skinn, sammanbundna med jordgubbar och basilika emellan
Förberedelser 45 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 1 t
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Portioner 4 personer
Kalorier 350 kcal

Equipment

  • 1 Grill

Ingredienser
  

  • 2 st Fiskfilér med skinn á ca 300g, gärna benfria Svenska
  • 2 dl Jordgubbar
  • 1 kruka Basilika
  • Salt och peppar
  • 2 st Röd paprika
  • 1 knippe Salladslök
  • 1 rulle Bindgarn
  • 1 flaska Balsamicosirap

Instruktioner
 

  • Hacka jordgubbarna grovt och blanda med basilika. lägg filéerna med skinnsidan nedåt på en skärbräda, krydda med salt och peppar.
  • Täck en filé med jordgubbsröran, lägg den andra filén ovanpå. Bind ihop som en stek eller kassler.

Grilla. Använd gärna digital termometer, fisken är klar vid en innertemperatur på 52°

  • Paprika och salladslök är gott att grilla till. Tänk på att salladslöken blir klar på någon minut.
  • När fisken är klar klipper du bort bindgarnet, ringla över balsamicosirap och servera.

Anteckning

Lägg gärna lite tid på att binda ihop filéerna, det är inte så lätt men när det väl är gjort så håller fisken ihop bra. Eftersom fisken håller garnet fuktigt så är det liten sannolikhet att det brinner upp.
Använd riktigt vass kniv vid servering så att du kan skära snygga portioner.
Keyword Filé med skinn, Grillad, Jordgubbar

Tags: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating