Maritim Gastronomi HT 2018

UGNSBAKAD TORSK MED ANSJOVISSÅS


4 portioner
Ingredienser

Fisk
Ca 600 g filé av torsk, sej eller kolja
Salt
Peppar

Sås
1 burk ansjovisfiléer (ca 100g)
1 ask färsk dill (ca 20 g)
2 dl crème fraice (vanlig eller lätt)

15 g salladsärtor
1 citron
2 st hjärtsallad eller annan sallad


GÖR SÅ HÄR

Fisk:
Tina fisken om du använder fryst fisk.
Sätt ugnen på 175°.
Skala och koka potatisen.
Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
Tillaga i ugnen ca 12 minuter.

Sås:
Låt ansjovisfiléerna rinna av (spara ev spadet). Grovhacka ansjovis och dill och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

Koka grönsakerna och servera tillsammans med torsken och såsen.