Maritim Gastronomi HT 2018

FISKTACOS PÅ VIT FISK MED FÄNKÅLSSLAW


4 portioner, Ingredienser

Fisk
500 g fisk (torsk, kolja, gös, sej eller annan mager fisk men det blir också gott med lax).
1 påse Fish Taco kryddmix (á 25 g)
1 msk olja.

Fänkålsslaw
1 fänkål
1 syrligt äpple
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk citronjuice
1 krm salt
1 krm grovmalen peppar

Gurk- och dillpico
½ grön gurka
1 paprika i valfri färg
2 msk färsk dill
1 msk jalapeño
1 msk citronjuice
1 msk olivolja
1 tsk salt

GÖR SÅ HÄR
Värm ugnen till 200°.

Fisk
Gnid fisken med kryddmixen och lägg i en smord, ugnsfast form. Tillaga i ugnen 15-20 minuter.

Fänkålsslaw
Finhacka fänkål och äpple och lägg i en skål. Blanda i yoghurt och citronjuice och smaka av med salt och peppar.

Gurk- och dillpico
Dela gurkan och skrapa ur kärnorna. Skär den sedan i små kuber. Tärna paprika och hacka dill och jalapeños. Lägg gurka, paprika, dill och jalapeños i en skål och blanda med citronjuice, olivolja och salt.

Värm Tortillabröden och fyll med fisk, fänkålsslaw och pico.