Maritim Gastronomi HT 2018

FISKBULLAR HEMLAGADE, KOKTA


Ingredienser

1 kg rent kött av kolja, bleka, vitling, sej eller torsk
Drygt 1 msk salt
2 msk potatismjöl
½-1 liter kaffegrädde/matlagningsgrädde
½ msk riven muskot
½ tsk vitpeppar

GÖR SÅ HÄR

Mal fisken i en matberedare eller köttkvarn fint. Salta, rör snabbt ned saltet och låt färsen vila 15-20 minuter.
Rör ned grädde så att det blir en smet som går att hantera och göra bullar av. Gör inte färsen för lös.
Rör ned potatismjöl och muskot. Kanske kan du späda med mer vätska efter detta.
Forma bullar med två matskedar och koka en provbulle. Skulle konsistensen bli för hård så tillsätter du mer grädde.
Servera med vit sås och kokt potatis. Kanske en kaviarsås passar?