Maritim Gastronomi HT 2018

WOKADE LAX MED CHAMPINJONER OCH BAMBUSKOTT


4 portioner

300 g laxfilé utan skinn och ben
2 salladslökar
5 körsbärstomater
1 burk bambuskott, strimlade
5 färska champinjoner
2 msk rapsolja
1 påse spenat
Soja
Salt och peppar
1 msk japansk soja

Marinad
1 msk japansk soja
½ msk citronsaft
1 msk färskriven ingefära
Ex stekta nudlar

GÖR SÅ HÄR

Dela laxen på längden, skär cm-breda skivor.
Blanda ihop ingredienserna till marinaden och häll denna över fisken. Låt stå kallt.
Skölj salladslök, körsbärstomater och bambuskott. Siva salladslök och skär svampen i bitar. Riv spenaten i mindre bitar.
Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Woka lök, tomater, bambuskott och svamp 1-2 minuter på hög värme.
Blanda försiktigt i laxen. Woka några minuter tills den är färdig
Vänd ned spenaten och låt den bli varm. Smaka av med soja, salt och peppar. Servera gärna med stekta nudlar.