Maritim Gastronomi HT 2018

CEVICHE MED LAX, AVOKADO OCH TOMAT MED TORTILLACHIPS


4 personer

400 g laxfilé
1 dl pressad lime
3 tomater
½ röd chili
1 salladslök
1 kruka koriander
2 avokado
1 tsk salt

Tortillasnibbar
4 majstortillabröd
3 msk rapsolja
1 tsk flingsalt

GÖR S HÄR:
Skär tortillabröden i snibbar, stek dem i olja så att brödet blir friterat. Använd rikligt med olja så blir de mer friterade och inte brända. Strö över flingsalt.

Skär laxen i 1x1 cm stora tärningar. Marinera i limesaften i kylen ca 30 minuter.

Halvera och kärna ur tomaterna med en sked. Tärna det fasta fruktköttet. Kärna ur och finhacka chilin. Ansa och strimla salladslöken. Finhacka koriandern.
Skala ur och rärna avokadon.

Vänd ihop alla ingredienser och krydda med salt.
Servera cevichen med tortillachips och ev limeklyftor.