Maritim Gastronomi HT 2015

Stekt baconlindad marulk med kapris och vinäger


4 personer:

4 benfria skivor av marulk (150-180 g st)
8 skivor bacon
2 msk balsamvinäger
8 kvistkapris
2 + 2 msk smör
1 msk matolja
Salt

Linda 2 skivor baconskivor runt varje marulkskiva, knyt ev om med bomullssnöre, strö över lite salt. Bryn fisken runtom i 2 msk smör och matoljan. Sätt sedan pannan i ugn på drygt 200 ◦C och stek färdigt i ca 10-15 minuter. Små marulkskivor blir ofta färdiglagade direkt i pannan. Prova med en sticka eller sätt termometer i och avbryt när innertemperaturen har kommit upp i ca 55 ◦C.
Ta pannan ur ugnen och sätt den på en varm platta. Ta upp marulken och lägg den på fat eller tallrikar. Tillsätt resten av smöret, vinägern och kaprisen, låt det hastigt fräsa upp. Slå det över fisken.
Servera med kokt och pressad potatis.