Maritim Gastronomi HT 2015

Bookmaker på piggvar


4 port

4 långa och tunna skivor formbröd
sallat, gärna olika sorter
200 g kokt skivad färskpotatis
1 röd lök i tunna skivor
4 skivor bacon

Nobisdressing (se recept), tärnade inlagda rödbetor eller smörkokta färska rödbetor 10 cm färsk pepparrot

Nobisdressing
1 rått ägg
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk dijonsenap
1 tsk vit vinäger
1 schalottenlök
1 dl matolja
3 msk finhackad gräslök
salt och peppar och ev. lite citronsaft

Gör så här:
För toasten
Skär av kanterna på brödet och stek i smör. (2 skivor/person). Lägg på marinerad färskpotatis (se Nobisdressing), rödlök, sallad, baconskiva och rödbetor.
Stek fisken hastigt och lägg på.
Riv rejält med pepparrot över.

Nobisdressing
Lägg ägget, senapen, pressad vitlök och vinäger i en mixer. Mixa och slå långsamt på olja till fin konsistens. Tillsätt salt och peppar, schalottenlök och gräslök. Häll i bunke, marinera potatisen här i.