Maritim Gastronomi VT 2012

En påse skaldjur tack

4 portioner

8 råa havskräftor
1 nätkasse blåmusslor

4 msk olivolja
4 msk smör
2 dl vitt vin
4 msk persilja, hackad
1 kvist rosmarin eller timjan, hackad
2 vitlöksklyftor
1 röd chili, utan kärnor
Salt
Gott bröd
Sätt ugnen på 200°.
Skölj musslorna och släng de som är söndriga eller som inte stänger sig när man knackar på dem.

Ta e stekpåse per portion och ställ på en plåt. Lägg ned 2 råa havskräftor och 2-6 färska blåmusslor i varje påse. Tillsätt i varje påse:
1 msk olivolja, 1 msk smör, ½ dl vitt vin, 1 msk hackad persilaj, ½ msk hackad rosmarin eller timjan, ½ vitlök, hackad eller i skivor, ¼ finhackad chili samt en lnypa salt.
Vik upp kanterna och förslut. Klipp ett litet hål i övre delen av påsen för att släppa ut ånga.
Ställ i ugnen ca 10-15 minuter. Har du många påsar tar det längre tid att bli färdigt. Det är färdigt när musslorna öppnat sig.

Klipp av övre delen av påsen vid servering.