Maritim Gastronomi VT 2012

Tomatkokt kolja med ljummen quinoasallad

4 portioner

600 g koljafilé i 3 cm stora bitar

TOMATSÅS

3 tomater
1½ msk tomatpuré
1½ dl tomatjuice
3 msk vitvinsvinäger
1 dillstjälk (spara kvistarna till garnering)
1½ msk honung
1 tsk salt
2 dl olivolja

QUINOASALLAD

4 portioner svart eller röd quinoa
1 fänkål
½ gurka
3 stjälkselleritärningar
12 cocktailtomater
2 msk olivolja
1 citron, pressad
Salt och svartpeppar

TOMATSÅS
Mixa alla ingredienser till en slät sås
Koka upp såsen och lägg ned fiskbitarna. Sänk värmen och låt fisken sjuda under locka 1-2 minuter. Fiskens innertemperatur bör ligga runt 47°.

QUINOASALLAD
Koka quionoa enligt anvisningar på paketet. Skala gurkan och gör långa tunna strimlor med potatisskalare. Strimla fänkål och stjälkselleri så tunt som möjligt. Dela cocktailtomaterna på mitten. Blanda grönsakerna och värm försiktigt någon minut med olivolja och citron i en kastrull. Smaka av med salt och peppar. Blanda med ljummen quinoa.

Servera fisk och tomatsås med quinoasalladen.

UR ”Fisk är inga konstigheter, ver 2”