Maritim Gastronomi VT 2012

Laxkotlett med dill- och kaprissås

4 Portioner

4 laxkotletter (á ca 180 g)
10 gröna oliver
2 dl matlagningsyoghurt
1 dl grovhackad dill
1 msk kapris
1 tsk färskpressad citronjuice
olivolja till stekning
salt
nymalen svartpeppar

TILLBEHÖR
ris/couscous
spröda salladsblad
Gör så här
Börja med att förbereda couscousen/riset.

Krydda laxkotletterna med salt och peppar. Hetta upp en stek- eller grillpanna. Pensla laxen lätt med olivolja. Stek/grilla i 3-4 minuter på varje sida.

Skiva oliverna. Rör ihop yoghurt, dill, kapris, oliver samt färskpressad citronjuice. Smaksätt med 2 krm salt och 1 krm peppar.

Lägg upp laxen på tallrikar, klicka på dill-och kaprissåsen. Servera med couscousen och spröda salladsblad.

Tips! Stek-/grilltiden för laxen varierar beroende på kotletternas tjocklek.