Maritim Gastronomi HT 2011

Ugnsbakad kolja med varm tomatsallad och kapris

(Fisk är inga konstigheter, ver 2 från Svensk Fisk, Katja Palmdals recept)

4 portioner 10

600 g koljafilé
Salt och nymald svartpeppar
4-5 tomater, gärna olika färger

VINÄGRETT    
5 msk olivolja, kallpressad
1 citron, gärna ekologisk, fint strimlat skal och 2 msk pressad saft
1 krm socker
½ rödlök, strimlad
1 liten vitlöksklyfta, tunt skivad
5-6 ansjovisfiléer, hackade samt lite spad
2 msk kapris
1 msk hackad dragon eller bladpersilja

SERVERING
Haricots verts
Smör
Blandad grönsallad
Färska örter

Värm ugnen till 125°.
Vik ihop fiskfiléerna och lägg i en ugnssäker form med lite salt och peppar i botten. Skär tomaterna i bitar och lägg runt fisken. Smaksätt med salt och peppar.

VINÄGRETT
Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Häll dressingen över fisken och tillaga i ugn i ca 15 minuter. Bäst är –som alltid- att kolla med termometer. 52° är tipptopp!

SERVERING
Servera med smörade haricots verts och en stor sallad med gröna blad och örter.