Maritim gastronomi

Lär dig laga fisk och skaldjur. Teori och praktik varvas och avslutas med tillagning av en måltid. Vi går igenom vardagsfisk, platt- och rundfisk, lax och skaldjur. Ledaren arbetar bland annat som utbildningsansvarig på en av Sveriges största fiskgrossister och Sjömatsfrämjandet.

5 tillfällen
Start: Torsdag 10 okt, kl 18-20.30
Kostnad: 1800 kr inkl råvaror
Plats: Torpskolan
Ledare: Ilona Miglavs

Arr nr: 39584
   
Vuxenskolan Lerum  www.sv.se/grsydost   

Välkomna!

Ostronkväll med bubbel och tillbehör

Under kvällen får du en introduktion i ostronets värld, från historia till nutid. Allt som krävs för att du skall bli en ostronnörd!
Du får lära dig öppna ostron och lära känna både vanliga och ovanliga sorter som finns på marknaden.

Tid: Torsdag 3 okt kl 17.30-21.30
Pris: 550 kr inkl. råvaror
Plats: Torpskolan
Ledare: Ilona Miglavs

Arr nr: 39691 
 Vuxenskolan Lerum 
 www.sv.se/grsydost    

Välkomna!

Fatta mod - Laga fisk

Tillfälle för dig som är osäker när det gäller att laga till fisk. 
Vad smakar olika arter? Hur steker och kokar man fisk för bästa resultat. Vi provar olika tillagningsmetoder och testar olika fiskarter, både feta och magra fiskar. 
1 tillfälle: max 12 deltagare
Tid: Torsdagen den 26 sep kl 17.30-20.30.
Kostnad: 300 kr inklusive råvaror
Plats: Torpskolan
Ledare: Ilona Miglavs

Arr nr: 39692 Vuxenskolan Lerum 
 www.sv.se/grsydost 

Välkomna!

Ostronöppning på hemmaplan?


Bjud på en härlig ostronkväll hemma hos dig eller kanske på ett företagsevent!
Under kvällen får ni en introduktion i ostronets värld, från historia till nutid. Allt som krävs för att bli en ostronnnörd. Ni får lära er öppna ostron och lära känna både vanliga och ovanliga sorter som finns på marknaden. Vi provar ostron både ”au naturelle” och, om tekniken tillåter, ett par tillagade former med varierande tillbehör.
Jag tar med olika ostron, tillbehör, uppläggningsfat och is. Så berättar jag kort om historia och om de olika ostronsorterna.

Ostron
Enligt dagspris, från 15 kr/st och uppåt beroende på säsong, tillgänglighet och sort. De mer enkla kan kosta 15kr men jag rekommenderar att man också botaniserar i något spännande i 40-kronorsklassen.

Kostnad förutom ostron
Måndag-Fredag 500kr/timme
Lördag-Söndag 800kr/timme
Jag fakturerar per halvtimme, restid läggs till den totala tiden. Tänk även på förberedelser och efterplock.

Ostronkväll med Micke och Ilona


Under kvällen får du en introduktion i ostronets värld, från historia till nutid. Allt som krävs för att du skall bli en ostronnnörd. Du får lära dig att öppna ostron och lära känna både vanliga och ovanliga sorter som finns på marknaden. Vi provar ostron både ”au naturelle” och ett par tillagade former med varierande tillbehör.

Tid: Tisdag 28 Maj, kl 18-21
Kostnad: 500 kr inkl råvaror per person betalas på plats

Anmälan till Mikael i Floda Fisk & Delikatesser
eller Ilona Miglavs på tel: 0708 985 444

Kursstart!


Nu är anmälningen till gastronomikurser för vårterminen 2019 öppen!

Kursstart den 4:e April.

Skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för anmälan och mer information.

Välkomna!

Glad fisk

Maritim Gastronomi för herrar.

Maritim Gastronomi för herrar.

Maritim Gastronomi för herrar.