Ugnsbakad skrei med tomat och vitlök

Vi kan allt från hav till bord!

Ugnsbakad skrei med tomat och vitlök

Ugnsbakad skrei med tomat och vitlök

En rejäl fiskbit med den rätta innertemperaturen ackompanjerad med härlig tomatsås och vitlök. Bara bröd behövs som tillbehör. Använd någon mager fisk ex torsk, kolja, sej, lubb, långa eller kummel.
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner 4

Equipment

  • 1 Ugnsfast form

Ingredienser
  

  • 800 g fisk Gärna en stor ryggbit
  • 300 g tomater
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 100 g tomatpuré
  • ½ st röd färsk chili
  • 1 dl vittvin Gärna torrt
  • 1 st gul lök
  • dl olivolja
  • 1 kruka färsk basilika eller timjan Det går utmärkt med torkad timjan.
  • Salt och peppar
  • 1 nypa socker
  • 1 kruka färsk timjan eller 1 msk torkad

Till servering

  • bröd

Instruktioner
 

GÖR SÅ HÄR

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Rimma fisken genom att salta den lätt. Alternativt: blanda 1 l vatten med 1 dl salt. Lägg i fisken 10 min. Ta upp och lägg på ett fat tills den skall användas.
  • Skiva tomaterna.
  • Skär löken i tärningar och finhacka vitlöken och chilin.
  • Fräs lök, vitlök och chili i en stor kastrull utan att det tar färg.
  • Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en stund.
  • Häll på vitt vin och smaka av såsen med socker, salt och peppar.
  • Lägg hela fiskbiten i en ugnsfast form och lägg tomatskivorna runtom.
  • Tillaga i ugnen ca 20 minuter till en innertemperatur på 50-55°
  • Fördela den varma tomatsåsen runtom, häll över olivolja, strö över hackad timjan och servera med bröd.
Keyword Tomat, Torsk, Ugn

Tags: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Recipe Rating