Ugnsbakad kolja med varm tomatsallad och kapris


Ugnsbakad kolja med varm tomatsallad och kapris
Till denna rätt kan du använda alla typer av mager fisk, kolja, torsk, sej, bleka, abborre m.m.Gör gärna ett par extra portioner – rätten blir nästan godare dagen efter i lunchlådan.
Equipment
- 1 Ugnsfast form
Ingredienser
Fisken
- 600 g fisk Det är viktigt att fisken här är benfri. Be fiskhandlaren "byxa" filén.
- Salt och peppar
- 5 st tomater, gärna olika färger eller rikligt med småtomater
Vinägrett
- 5 msk olivolja
- 1 st citron, strimlat skal och 2 msk pressad saft
- 1 krm socker
- ½ st rödlök, tunt strimlad
- 1 st vitlöksklyfta, tunt skuren
- 5-6 st ansjovisfiléer, hackade samt lite spad
- 2 msk kapris
- 1 msk hackad dragon eller bladpersilja
Till servering
- haricots verts
- smör
- blandad grönsallad
- färska örter
Instruktioner
Fisken
- Sätt ugnen på 125°
- Salta och peppra fisken, vik ihop fiskfiléerna och lägg i en ugnsfast form. skär tomaterna i bitar och lägg runt fisken. smaksätt tomaterna med salt och peppar.
Vinägrett
- Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Häll denna över fisken och tillaga i ugn i ca 15 minuter. Bäst är att kolla innertemperaturen. 52° innertemperatur är perfekt.
Servering
- Servera med smörade haricots verts och en sallad med gröna blad och örter
Smörade haricots verts
- Koka bönorna kort i saltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt en rejäl klick smör.