Ugnsbakad kolja med varm tomatsallad och kapris

Vi kan allt från hav till bord!

Ugnsbakad kolja med varm tomatsallad och kapris

Ugnsbakad kolja med varm tomatsallad och kapris

Till denna rätt kan du använda alla typer av mager fisk, kolja, torsk, sej, bleka, abborre m.m.
Gör gärna ett par extra portioner – rätten blir nästan godare dagen efter i lunchlådan.
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Portioner 4

Equipment

  • 1 Ugnsfast form

Ingredienser
  

Fisken

  • 600 g fisk Det är viktigt att fisken här är benfri. Be fiskhandlaren "byxa" filén.
  • Salt och peppar
  • 5 st tomater, gärna olika färger eller rikligt med småtomater

Vinägrett

  • 5 msk olivolja
  • 1 st citron, strimlat skal och 2 msk pressad saft
  • 1 krm socker
  • ½ st rödlök, tunt strimlad
  • 1 st vitlöksklyfta, tunt skuren
  • 5-6 st ansjovisfiléer, hackade samt lite spad
  • 2 msk kapris
  • 1 msk hackad dragon eller bladpersilja

Till servering

  • haricots verts
  • smör
  • blandad grönsallad
  • färska örter

Instruktioner
 

Fisken

  • Sätt ugnen på 125°
  • Salta och peppra fisken, vik ihop fiskfiléerna och lägg i en ugnsfast form. skär tomaterna i bitar och lägg runt fisken. smaksätt tomaterna med salt och peppar.

Vinägrett

  • Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Häll denna över fisken och tillaga i ugn i ca 15 minuter. Bäst är att kolla innertemperaturen. 52° innertemperatur är perfekt.

Servering

  • Servera med smörade haricots verts och en sallad med gröna blad och örter

Smörade haricots verts

  • Koka bönorna kort i saltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt en rejäl klick smör.
Keyword Ugn

Tags:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Recipe Rating