Orange laxsoppa med apelsin


Orange laxsoppa med apelsin
Fantastiskt god laxsoppa – utan grädde. Men med mycket smak av stjärnanis och apelsin. Kalorisnål. Använd någon typ av laxfisk – röding, regnbåge eller lax. Udda bita går utmärkt till soppa. Stjärtbiten på laxen är extra fast till soppa och gryta.
Equipment
- 1 kastrull
Ingredienser
- 400 g benfri filé av lax, regnbåge eller röding
- 1 st gul lök
- 1 st orange paprika
- 1 st liten fänkål
- 1-2 st morötter
- 1 msk smör eller olja
- 1 tsk curry
- 5 dl vatten
- 2 st buljongtärningar Det blir oftast godast med kycklingbuljong (fond) men fiskbuljong går också bra.
- 1 st stjärnanis
- 1-2 st apelsiner
Instruktioner
GÖR SÅ HÄR
- Skär fisken i lagom stora munsbitar till soppan. Salta lätt.
- Skiva lök, paprika, fänkål och morötter grovt. fräs i olja/smör tillsammans med curry utan att det tar färg.
- Späd med vatten och buljongtärningar.
- Lägg i stjärnanis.
- Riv det yttersta av apelsinskalet, pressa apelsinen och häll ned detta i soppan.
- Låt koka i ca 5 minuter.
- Lägg i laxen och rör försiktigt ned den i den varma soppan.
- Smaka av med salt och peppar och ev mer buljong/fond.