Frasig fisk med äpple och curry

Vi kan allt från hav till bord!

Frasig fisk med äpple och curry

Frasig fisk med äpple och curry

Färsk fisk blir alltid godast. Men om nöden så kräver så letar du i din egen frys eller i butikens. De flesta magra fiskarter blir bra till denna rätt.
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Amerikanskt

Equipment

  • 1 Stekpanna

Ingredienser
  

Fisken

  • 600 g fisk, mager, benfri "Byxa" fisken själv eller be din fiskhandlare göra detta.
  • 1-2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2-3 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • 1 st citron, finrivet skal
  • 1 knippe färsk dill
  • Flytande margarin/smör/olja att steka i

Coleslaw

  • 2 dl yoghurt
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 krm salt
  • 3 dl strimlad vitkål eller spetskål
  • 1 dl strimlat äpple
  • 2 msk krasse Kan uteslutas
  • 2 tsk curry Kan uteslutas

Instruktioner
 

GÖR SÅ HÄR MED FISKEN

  • Skär fisken i fiskpinnestorlekar så blir den lätt att hantera och servera. Salta lätt.
  • Vänd bitarna i vetemjöl
  • Vispa ägg, tillsätt en liten skvätt vatten så blir vispet inte så segt. Vänd fisken i vispet.
  • Krydda panko med salt och peppar. Häll panko på en tallrik och vänd fiskbitarna i häri.
  • Värm stekfett (flytande margarin/smör och olja) i en panna och stek på relativ hög värme så paneringen blir frasig. Är temperaturen för låg suger paneringen upp fett, är den för hög så bränner paneringen. Snåla inte på stekfett.
  • Tillsätt citronskal mot slutet av stekningen.

Coleslaw

  • Rör ihop yoghurt, curry, honung, äppelcidervinäger och salt. Rör ned de finstrimlade grönsakerna.

Servera med halverad, ugnsrostad potatis.

    Anteckning

    Om du önskar en frasig yta så blir det inte bra att steka i smör – smör tål inga höga temperaturer och det kommer att bli bränt. Använd olja/flytande margarin. Vill du har smörsmak så tillsätt en klick smör mot slutet.
    Keyword Stekt, Torsk

    Tags: ,

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    Recipe Rating