En påse skaldjur, tack


En påse skaldjur, tack
Rå skaldjur som tillagas i en vanligt stekpåse och serveras per portion direkt på tallrik. Prassel med påsen och gott bröd till gör succé.
Equipment
- 4 stekpåse Den minsta storleken brukar räcka
- 1 ugn
Ingredienser
- 8 rå havskräfta Det går att använda kokta också men då blir kräftorna tillagade en gång till.
- 1 nät färsk blåmussla
I varje stekpåse lägger du:
- 1 msk olivolja
- 1 msk smör
- ½ dl vittvin
- 1 msk persilja, hackad
- 1 kvist rosmarin och/eller timjan, grovhackad
- ½ klyfta vitlök
- salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°
- Ställ 4 stekpåsar öppna på en ugnsfast plåt.
- Fördela ingredienserna i påsarna.
- Skölj musslorna och släng dem som är mycket trasiga. De som bara är lite trasiga är förmodligen levande och kan åka med i påsen. Släng de som inte stänger sig när du knackar på dem.
- Fördela musslorna och havskräftorna i de 4 påsarna.
- Vik upp kanterna på påsarna och förslut (det ligger med en liten plaststrips att försluta med). Klipp ett LITET hål i övre delen av påsen så att det kan slippa ut ånga.
- Ställ i ugnen i 10-15 minuter. har du fler än 4 påsar måste tiden ökas. Innehållet är färdigt när musslorna öppnat sig.
- Klipp av övre delen av påsen vid servering.