Basilika- och jordgubbsfylld gös


Basilika- och jordgubbsfylld gös
Grillade fiskfiléer med skinn, sammanbundna med jordgubbar och basilika emellan
Equipment
- 1 Grill
Ingredienser
- 2 st Fiskfilér med skinn á ca 300g, gärna benfria Svenska
- 2 dl Jordgubbar
- 1 kruka Basilika
- Salt och peppar
- 2 st Röd paprika
- 1 knippe Salladslök
- 1 rulle Bindgarn
- 1 flaska Balsamicosirap
Instruktioner
- Hacka jordgubbarna grovt och blanda med basilika. lägg filéerna med skinnsidan nedåt på en skärbräda, krydda med salt och peppar.
- Täck en filé med jordgubbsröran, lägg den andra filén ovanpå. Bind ihop som en stek eller kassler.
Grilla. Använd gärna digital termometer, fisken är klar vid en innertemperatur på 52°
- Paprika och salladslök är gott att grilla till. Tänk på att salladslöken blir klar på någon minut.
- När fisken är klar klipper du bort bindgarnet, ringla över balsamicosirap och servera.
Anteckning
Lägg gärna lite tid på att binda ihop filéerna, det är inte så lätt men när det väl är gjort så håller fisken ihop bra. Eftersom fisken håller garnet fuktigt så är det liten sannolikhet att det brinner upp. Använd riktigt vass kniv vid servering så att du kan skära snygga portioner.